Vegán, organikus, bio, natúr? Mégis mi a különbség?!

Irány a fenntartható szépségápolás!

„Akkor ez most vegán vagy bio?” – Vakarjuk a fejünket a boltban. Tegyünk egy kis rendet a fejekben, mielőtt besokallunk az összevissza hajigált kifejezésektől! Röviden összeszedjük Nektek, hogy ezeknél a varázsszavaknál mire is gondolhatott a költő!

Lehet, hogy banálisan hangzik ez, mert elvégre azért jössz hozzánk, hogy a hajadat csináljuk, a szakálladat igazítsuk, megtanítsunk sminkelni stb… Csak hogy egyáltalán nem mindegy az sem, hogy mi mindent kenünk a fejedre. Magyarán mutatjuk, hogy mi az, ami szerintünk nagyon fontos, illetve, hogy mi az, amire te is oda tudsz figyelni, ha kenceficéket válogatsz.

NATÚR, VAGYIS ORGANIKUS KOZMETIKUMOK

Nagyon divatosak ezek a kifejezések, de kevesen tudjuk, vagy kevesen tudjuk sokáig fejben tartani, hogy mi a szöszt kéne, hogy jelentsen mindez. Natúr, és ennek szinonimája az organikus kozmetikum hivatalosan az, ami nem tartalmaz mesterséges anyagokat (hoppá!). Egy szóval nincs benne mesterséges szín-illat-állagjavító anyag, mint például a szilikon.

Nincsen bennük, jobb esetben ásványi olaj, kőolajszármazék, vagyis pl. vazelin és paraffin. Sokkal jobb felszívódást biztosítanak számunkra a növényi olajok, melyeket annál inkább tartalmaznia kell a cuccnak, ha ráírják, hogy natúr! Ezekben, a következő kategóriával ellentétben, lehetnek állati eredetű összetevők is, mint például kecsketej, szamártej, vagy méhviasz.

vegan

MIBEN MÁS A BIO, MINT A NATÚR?

A bio kozmetikum pedig rátesz egy lapáttal a natúr kozmetikumokra, méghozzá a bio minősítésű növényi alapanyagaival. Ez a natúr kategórián belül kizárja a permetszereket, növényvédőszereket az összeválogatott növényi alapanyagok összetételéből. 95%-ban kell ennek megfelelniük a gyártóknak, de a maradék 5% hagyományos gazdaságokból származó összetevők sem lehetnek szintetikusak, génmódosítottak, vagy alumíniumszármazékok, és nanotechnológiával sem készülhetnek!

VEGÁN KOZMETIKUMOK

A vegán termékeknél alap, hogy csak és kizárólag növényi eredetű, natúr, de azon belül is bio összetevők jöhetnek szóba, tehát a kecsketej biztos, hogy nem. Az állatkísérletektől mentes termékek és az igazoltan vegán termékek logóit ezeken a termékeken csak a megfelelő engedélyekkel, igazolásokkal rendelkezők tüntethetik fel.

Jó esetben magas minőségű, növényi hatóanyagokkal dolgoznak. És az állati eredetű dolgokat, akár egy állati alapú zselésítő anyagot, színezéket is teljesen kizárnak. Kiemelkedően fontos szempont, és ezáltal kategorizálhatók is a vegán kozmetikumok, hogy mekkora ökológiai lábnyomot hagynak maguk után. Ebbe beletartozik a fair trade kereskedelem, az újrahasznosítható csomagolás, a szállítás mikéntjének és az adakozásra való alkalmak előtérbe helyezése is.

 

DAVINES MÁRKA, ÉS AMIÉRT IMÁDJUK

A Davines egy 1983-ban alapított olasz cég, mely a hajápolásra specializálódott. Hajápolók, samponok és hajformázók is találhatók a kínálatukban, a mi legnagyobb örömünkre. A szalonban is a Davines termékeivel fogod szembe találni magad a fenomenális festések és hajmosások közben!

Parabén és szulfátmentes kínálatukat zéró karbon lábnyommal és max újrahasznosítással hozzák össze, amiért azért újfent le a kalappal! Ráadásul egy rövid idézet Tőlük: „Minden termékünk 85% feletti természetes alapanyag tartalommal büszkélkedhet, de több 98-100%-ban természetes alapanyagú termékünkkel is találkozhatsz.”

Abszolút szívügyünk az is, hogy nem alkalmaznak állatkísérleteket és különleges csomagolásuknak köszönhetően egy Davines pakolás dobozát virágcserépnek is használhatod, ha kiürült.

Nekünk ez így megfelel, és reméljük, neked is! De ha mégis valami nagyon spéci samponod van, amiből nem engedsz, akkor hozd el magaddal, mi mindig szívesen tanulunk!

Gyere és szépülj nálunk!

Fehérvári út

1117 Budapest, Fehérvári út 30.
Újbuda-központtól 1 perc sétára