Miért imádjuk annyira a kócos hajat?

Nem mindig a rend a lelke mindennek!

Miért? Mert a művészi rendezetlenség sokszor szexisebb, mint a nagyon patentül álló haj. És ráadásul sokkal fenntarthatóbb is, mint a mérnöki precizitással beállított. Na persze nem az ápolatlan bozontokról, sokkal inkább a jól vágott, jól kezelhető, színben, fazonban kedvező koncepciókra gondolunk, amikről most kicsit bővebben is mesélünk.

Maximalisták figyelem! Aszépségért nem mindig kell szenvedni! Néha elég, ha lazán átfésülöd egyik oldalról a másikra és máris kész a frizura. Sőt! Még annál is jobb. Egy igazán természetes, szélfútta séró, ami tényleg 1 percbe kerül reggelente és mégis bármilyen helyzetben jól állhat. Nem kell tonnaszám felkenni a zselét, hajvasalóval küszködni reggel hatkor, vagy épp a göndörítésre szánni egy fél estét. Élvezzük ki természetadta adottságainkat a lehető legjobb formájukban.

BOZONTOS, MACSÓS VÁGÁSOK

Ha a barberek és barbiek vesznek kezelésbe, számíthatsz arra, hogy szakmai szempontból mindenképp, de legtöbbször még lelkileg is helyretesznek. Egy hajmosás önmagában is felér egy wellness hétvégével nálunk, a jó hangulat pedig elengedhetetlen. Ezek után kérheted, hogy valami olyan sérót kanyarítsanak neked, ami tényleg nem igényel állandó formázást, mintha fotózásra mennél.

Persze, ha fotózásra a mész, akkor is segítünk, ha kell, a fodrászoktól a borbélyokon át a sminkesig bárki segíthet a készülődésben. És ami még jobb, hogy egy lazán elegáns, vagy egy kicsit kócosabb stílust a profi fotósok is imádni fogják, hiszen látványos, akár extravagáns stílust, de letisztult, természetes hangulatot is könnyebb kihozni belőle, mint egy nagyon feszes, extra szigorú kompozícióból. És ugye vannak olyanok, akiket el sem tudnánk képzelni művészien rendezetlen frizura nélkül…. Hmm, Jason Momoa, Chris Hemsworth?!

 

NŐI VENDÉGEK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

A nők, a közhiedelemmel ellentétben nem feltétlenül éreznek égető vágyat, hogy minden egyes nap órákat töltsenek a fürdőben, vagy a sminkasztalnál a tükrök előtt. Sokszor egész egyszerűen arról van szó, hogy még nem találtak rá a lehető legegyszerűbb szexi frizurára, ami jól állna nekik, és minden adottságukat kellő eleganciával emelné ki.

Ezért marad a hosszas készülődés, az állandó hezitálás, hogy mégis melyik stílus lenne a legmegfelelőbb az adott napon. Ezzel szemben, akik ráakadtak a saját stílusukra és egy rémesen egyszerű módszerre ahhoz, hogy jól nézzenek ki, azok szívesen lemondanak a hosszas szeánszokról.

HOGYAN LŐDD BE A KÓCOS HAJAT?

A piszkos munkát bízd ránk! Ez a legegyszerűbb és leghosszabb távon látványos módja a változásnak. Nem kell hozzá más, mint egy profi fodrász, fiúknál még egy jó borbély, és természetesen a kívánságok tisztázása. Érdemes átgondolnod, hogy milyen helyekre jársz szívesen, hol dolgozol, milyen általános elvárások érvényesek rád, amiknek meg is akarsz felelni. Az előző írásainkban szó volt az arcformákról is, melyekhez hozzáillő hajvágás szükséges.

kocos haj

Méghozzá, jelen esetben úgy, hogy a lehető legtermészetesebb textúrát, a könnyű, tépett, fokozatos, vagy épp a szolidabb bozontokat is hagyjuk érvényesülni. Megtaláljuk a forgókat, a helyes választékot stb… És miután az egészséges, frissen mosott haj megmutatja legszebbik arcát, kicsit beletúrunk, elrendezzük, megigazítjuk és lazán beszárítjuk. Tádámm!

Persze mondhatod, hogy ez nem művészet, de ahogy épp most leírtuk rohadtul nem mindegy, hogy milyen alapokra kerül rá egy kócosabb stílusú fazon. Töredezetten, zsírosan, ápolatlanul te sem fogod élvezni, ezért erre a későbbiekben is figyelj oda!

 

VIGYÁZZ RÁ ÉS MEGHÁLÁLJA!

A rendszeres, helyes hajmosás, hajápolás, szakállápolás meghálálja a fáradozásaidat és a leglazább formában is csúcskategóriásan teljesít, ha tényleg rendszeresen foglalkozol vele. Heti egy-két alapos hajmosás, kímélő fokozaton szárítás, egy kis ápoló olaj, vagy havonta egy tápláló pakolás megteszi, amit tennie kell! És ne felejtsük el persze a minőségi termékeket, nem mindegy, mit kensz a fejedre. Mi az American Crew klassz cuccaira esküszünk, tényleg elképesztően tartósak, megbízhatóak, több nem is kell!

Gyere, és nézzük meg, neked melyik állna a legjobban!

Fehérvári út

1117 Budapest, Fehérvári út 30.
Újbuda-központtól 1 perc sétára